Som du har kunnet læse på forsiden, har jeg gennem rigtig mange år interesseret mig for lydoptagelser, og dem vil du kunne komme til at lytte til på denne side, hvor der løbende vil komme flere til.

Nytårsaften bliver fejret over hele verden, og ved årsskiftet er der en masse nytårsfyrværkeri, der bliver skudt af.
Det blev der også i 2011, og jeg tog min lydoptager med ud, hvor jeg stod på terrassen, og de næste 7 minutter vil du kunne høre hvordan dette årsskifte tog sig ud.
Optagelsen får du mest ud af ved at lytte til den med hovedtelefoner tilsluttet, da den er i kunsthovedstereo. God fornøjelse. Optagelse af nytaarsfyrværkeri fra Holmebækhuse 2011

En eftermiddag lige før klokken 17,00 sad jeg på terrassen i Holmebækhuse og her begyndte to katte pludselig at komme med parringshyl. Det var med at få hentet sin optager, og ved at følge linket her, kan du lytte til denne optagelse. Kattes mjaven i Holmebækhuse august 2015

Den 30. juli 2015 var jeg sammen med min rigtig gode og nære ven Leif i Ringsted, hvor vi fik en guidet rundvisning af de to ældre vægtere Knud og Jørgen af to af byens vægtere, Knud og Jørgen.
De næste 22 minutter og 30 sekunder kan du lytte til denne kunsthovedoptagelse. Historien om vægterne i Ringsted fortalt af Knud og Jørgen
I 2001 sås vægterne atter, i Ringsteds bymidte på initiativ af tidligere byrådsmedlem Jørgen Nybo, med det formål at genskabe vægterskikkelsen, som den tog sig ud i slutningen af 1800-tallet.
De ses i ældre, sorte uniformsfrakker med messingknapper, bælte med messingspænde og kabuds med emblem og dronningens monogram på uniformen, der tilkendegiver vægternes status. De er udstyret med en lanterne og en morgenstjerne det vil sige en stang med en kugle foroven. På kuglen sidder der 12 pigge, der menes at svare til årets 12 måneder, mens den 13. pig sidder i toppen.
Vægterne kendes også på deres håndlygte og Morgenstjernen på det lange skaft. Bæltet blev i ældre tid brugt til at spænde fulde folk fast, når de blev transporteret væk på en brandstige.
Vægtergangen er den gamle betegnelse for den runde rute, de gik i ældre tider om natten i byens gader.
Hver torsdag aften i sommersæsonen fortæller vægterne turisterne og andre besøgende, spændende historier om de seværdigheder og historiske bygninger, man passerer på den to timer lange runde.

De synger for eksempel Ringstedsangen, der går på Du danske mand, med tekst af C.C. Lassen og melodi af Carl Nielsen.
1. Du mindefagre gamle by Fra oldtidens dunkle år. Nu flammer du af liv på ny, forynger fra vår til vår. Ind bryder livets strømme, end fryder dåd og drømme. End skuer vi vor vartegn, Sct. Bendt med sit tårn mod sky. 2. Se torvets tunge kampesten! Se børnenes vævre spring, hvor Fordum Hvideslægten tren, og kongen steg frem på Ting. Med ord, der fyndigt baned ny vej og myndigt maned, blev Danmarks skæbne spundet på Nornernes tunge ten. 3. Du by, der blev vor skæbne by, vær hilset med sønligt sind! Du rejser dig påny, på ny med sundhedens glød på kind! Af liv du lystigt lue! I strid du trøstigt skue bag alle stormes nætter et strålende morgengry .

Fredag, den 24. maj 2013 var det utrolig fint vejr, og helt vindstille, så klokken kvart i fire om morgenen var jeg på pletten i min egen have med kunsthovedmikrofoner og lydoptager, for at optage fuglesangen, og når du aktiverer linket ved enten at klikke med musen eller trykke på Enter, vil du få denne optagelse i dine højtalere, men du får absolut det største udbytte ved at lytte til denne optagelse med åbne hovedtelefoner. Fuglesang i min have 24. maj 2013

Den 17. september 2009 var jeg på Dyrehavsbakken for at få en tur i hestevogn, og det er selvfølgelig også blevet foreviget på lyd, så her får du nu mulighed for at lytte til denne optagelse, hvor kusken Lauritz er guide på turen, og den 17-årige hest Rix er spændt for vognen. Varigheden for denne optagelse er 58 minutter og 11 sekunder. Efterårstur i Dyrehaven med hestevogn

Det sker at vi har et heftigt regn- og tordenvejr her i landet, og fredag, den 27. juni 2008 altså på Syvsoverdagen, var jeg klar med optageudstyr og kunsthovedmikrofon, og i de næste godt tre minutter, synes jeg, at man på denne optagelse får en fornemmelse af, hvordan uvejret arter sig. Selvfølgelig er der klippet lidt i pauserne, ellers ville indslaget her blive for langtrukkent og kedeligt. Regn og tordenvejr optaget fra bebyggelsen hvor jeg bor

Onsdag, den 8. juni 2011 kunne Dansk Blindesamfund med prompt og pragt fejre sit 100 års jubilæum, og denne markering blev afholdt både på Blindeinstituttet i Hellerup, og på Dansk Blindesamfunds ferie- og kursuscenter Fuglsangcentret i Fredericia, der blev indviet i 1989 Men også på andre måder gjorde jubilaren sig synlig, idet Blinde og svagsynedes sejlklub i løbet af sommeren 2011 lagde til ved forskellige danske havne, og lørdag, den 4. juni lå skibet ved Marinaen i Køge Lystbådehavn, og her fik jeg rundvisning på sejlklubbens eget træskib "Gunløg", fra 1896 af den stærkt svagsynede Bent Størup, der er formand for sejlklubben.
Rundvisning på sejlskibet Gunløg

Fredag, den 25. juli 2004 var jeg sammen med min ledsager Karin en tur i København, og da vejret var så flot, blev vi enige om at tage på en guidet kanalrundfart fra Nyhavn, og det var en rigtig stor fornøjelse at sidde på båden og opleve, hvor tæt vi egentlig var på land, og vi kunne høre både de lyde, der var på land, men også de skvulpende bølger. Denne optagelse er ligeledes foretaget i kunsthovedstereo. Kanalrundfart fra Nyhavn i Danmarks hovedstad

Den 8. januar 2015 skulle jeg sammen med Leif, der gennem næsten 28 år, har givet mig mange fantastiske oplevelser både på tandemcykel og som ven, aflevere en masse affald på Lossepladsen i Køge.
Udstyret med min uondværlige lydoptager og kunsthovedmikrofon, kom der denne lille reportage ud af det.
Da vi havde været ved de forskellige containere med det, der skulle kasseres, var Leif og jeg så heldige, at vi fik en samtale med en af de ansatte.
Når du aktiverer dette link, vil du få denne lille reportage i dine højtalere. Affald afleveres på lossepladsen i Køge

Du får som jeg har nævnt ved andre kunsthovedoptagelser, det bedste udbytte af lytningen, hvis du har et par åbne hovedtelefoner på.

Opdateret d. 19.7.2017