I Refsnæs-nyt 1989 skrev Poul Glygård, der havde gået på Refsnæs i perioden fra 1919 til 1922 sine erindringer.
Ved at følge dette link har du nu mulighed for at læse dem. Poul Glygård skriver om sin tid på Refsnæsskolen 1919 til 1922

Det Kongelige Blindeinstitut på Refsnæs ved Kalundborg blev indviet den 1. november 1898.
Da skolen i 1948 havde 50 års jubilæum blev der udsendt et jubilæumsnummer af Refsnæsbladet, som du kan læse ved at følge dette link. Refsnæsbladets jubilæumsnummer 1948

I marts 1959 skrev en af skolens lærere Jørgen Emborg et hyldestdigt til sin arbejdsplads Refsnæsskolen, som han kaldte på Refsnæskysten.
En af stedets musiklærere, der samtidig var organist ved Vor Frue Kirke i Kalundborg, Viggo Wøhlk af helt gamle elever husket som Viggo Poulsen, satte melodi til, og ved at klikke på dette link, kan du læse teksten. Sangen På Refsnæskysten Teksten har jeg afskrevet direkte fra en anden tidligere lærer nemlig Elise Jørgensens erindringer. Blandt mange af os elever huskes hun som Elise Ellebæk. Melodien som du kan høre ved at trykke Enter på linket nedenfor, har jeg fået min nære ven og gamle skolekammerat Lars Petersen til at spille på klaver.
Både Lars og jeg havde Jørgen Emborg som klasselærer, men dog ikke samtidig, men næsten, og vi har såmænd også begge haft Viggo Wøhlk både til klaver og nodelæsning. Lars gjorde så betydeligt mere ved det, idet han i dag er organist ved Strandmarkskirken i Hvidovre. Melodien til På Refsnæskysten

Den 2. marts 1961 kom min tvillingbror Henrik og jeg knap syv måneder gamle til Statens Blindeinstitut på Refsnæs ved Kalundborg.
Vi er født på Næstved Sygehus, blev siden overflyttet til Rigshospitalet i København, og derfra kørt til børnehjemmet på Refsnæsskolen.
På disse links vil du komme til at læse både mine egne oplevelser, men også andre elevers, der har gået på Refsnæsskolen.
Da vores plejemor Jenny Friis lå syg, hvad meget sjældent skete, var det faldet i min senere gudmor Birgit Petersens lod at tage imod os.

Da vi gik i tredje klasse, opførte vi Svinedrengen. Det var vores lærer Elise Ellebæk, der var stykkets instruktør.
De næste 12 minutter og 55 sekunder kan du ved at følge linket lytte til denne optagelse. Den blev indspillet i 1971. Dramatiseringen af Svinedrengen

Opdateret d. 5.11.2018